2020-05-18 12:50:23• hírek • Bajnai Botond

Öt szakirányt kínál a Református Gimnázium három, ősszel induló kilencedik osztálya

Új osztályok indulnak szeptembertől a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, miután az idei tanévhez képest néhány változtatást eszközölt az iskola vezetősége.

Végletesítette a következő tanévre vonatkozó oktatási kínálatát a Református Gimnázium. Póti Eduárd iskolaigazgató, az ezzel kapcsolatos újdonságokról nyilatkozott szerkesztőségünknek.

Póti Eduárd, iskolaigazgató

Első ízben elmondta, ősztől is indul előkészítő osztály az iskolában, ahová a jelenleg érvényben lévő rendelkezések alapján, június 7-éig lehet beiratkozni. Az előkészítőbben 25 hely van: még várják a jelentkezőket a megmaradt helyekre.

Szintén indul ugyanakkor ötödik osztály is, méghozzá 30 hellyel. Ez esetben az érdeklődők az iskola titkárságán szerezhetnek több információt a helyekkel kapcsolatban.

Az igazi változás a 9. osztályokat fogja érinteni. A jövő tanévtől három új középiskolai osztályt indít a gimnázium, ami nem újdonság, ami viszont az, hogy a három osztály összesen öt szakirányt fog képviselni.

„Attól függetlenül, hogy iskolánknak elég mélyen gyökerező hagyományai vannak a református oktatásban, tisztában vagyunk azzal, hogy egy oktatási intézménynek az is a feladata, hogy állandóan nyitott legyen a változásokra, és szüntelen megújulva, az új igényekhez igazodva tudja, a lehető legjobb minőségű oktatást biztosítani azoknak a fiataloknak, akik ezt a tanintézményt választják” – fogalmazott Póti Eduárd iskolaigazgató.

Az intézményvezető mindezek fényében mutatta be az ősztől induló kilencedik osztályok által kínált lehetőségeket:

 

IX. A.
Teológia profil – 14 hely – Felvételihez kötött.
Filológia profil – 14 hely – Nem felvételihez kötött.

Az iskolaigazgató a teológia profil felvételije kapcsán elmondta: hogy pontosan mikor és milyen formában lesz megszervezve a még nem tudni pontosan, de annyi már biztos, hogy az idei felvételi tételsora könnyebb lesz az előző éviekhez képest, tekintettel a kialakult járványhelyzetre.

„Tehát akik ide készülnek, azoknak javaslom komolyan készüljenek, mivel idén csak 14 hely van, és nem lesz módunkban több diáknak helyet biztosítani” – mutatott rá az iskolaigazgató.

Ami a filológia szakot illeti, nem lesz felvételihez kötött, a diákok számítógépes központi elosztási rendszer szerint kerülnek majd be az osztályba.


IX. B.
Gazdasági szakértő profil – Teljes, szaklíceumi osztály, 28 hellyel, 4 éves képzéssel és érettségi lehetőséggel.

Az osztály reál szakirányú, közgazdaságtan, kereskedelem, könyvelés szakórákkal, és gyakorlati képzéssel.

„A matematika itt is érettségi anyag, de nem olyan magas szintű, mint a matek-infó osztályokban, viszont nehezebb lesz mint a humán szakirányú, teológia-filológia osztályban” – mutatott rá az igazgató.


IX. C.
Matematika-informatika profil, intenzív informatika – 14 hely.
Természettudományok profil, intenzív angollal – 14 hely.

A két csoportnak a profilnak megfelelő szaktantárgyat emelt óraszámban biztosítja a tanintézmény.

„Ezek lennének a jövő tanévre vonatkozó legfontosabb újdonságok. Minőségileg ugyanazt tudjuk ígérni, mint az elmúlt években. Szeretettel várunk mindenkit a Református Gimnáziumba!” – fogalmazott Póti Eduárd.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: